2016-05-05
同朋友好耐冇食粉麵,咁岩又黎到阿桂老友粉, 醫肚加一嘗久違既麵食~ 食落真係覺得唔錯, 又平又好味 粉紅色招牌, 鮮艷奪目~ 『阿桂』兩隻大字特別精神haha未食已經被吸引!餐牌簡單明瞭, 中英對照之餘,仲圖文並茂, 每個麵食都會簡單講下有咩材料~ 咁就唔怕叫到D唔岩自己食既野。環境唔錯, 類似一般餐廳格局空間都幾大~ 都幾舒適。 - 酥炸雞軟骨(少辣) ;呢個雞軟骨我比十分~同平時食既雞軟骨好唔同~因為呢個雞軟骨唔單止香脆,仲好強調味道上既發展; 食落去會有小小甜, 小小咸同小小辣, 唔會得個脆又冇咩味~又香脆又可口~ 好味道!GD- 阿桂擔擔麵 ( + 肥牛, 醬燒豚肉 ) ;個湯底好香濃同好甜, 有粒粒既炸醬, 花生, 香蔥等配料, 靜係聞到浸味都已經流晒口水 麵質比較軟身, 配上粒粒炸醬入口, 又好味又滿足~肥牛都唔錯~ 因為湯底令肥牛味道得以昇華, 令肥牛味道更好~醬汁豚肉既肉質比較結實, 爽口~ *佢個醬汁混埋落個湯底道, 更加濃味更加甜~ GOOD - 凍菜蜜 ;唔會好似飲緊糖水緊, 味道岩岩好, 唔太甜唔太淡, 岩晒係食碗熱辣辣既麵時清下熱HAHA~______
咁岩又黎到阿桂老友粉, 醫肚加一嘗久違既麵食~
食落真係覺得唔錯, 又平又好味 粉紅色招牌, 鮮艷奪目~
『阿桂』兩隻大字特別精神haha
未食已經被吸引! 餐牌簡單明瞭, 中英對照之餘,
仲圖文並茂, 每個麵食都會簡單講下有咩材料~
咁就唔怕叫到D唔岩自己食既野。 環境唔錯, 類似一般餐廳格局
空間都幾大~ 都幾舒適。 - 酥 炸雞軟骨(少辣) ;
呢個雞軟骨我比十分~
同平時食既雞軟骨好唔同~
因為呢個雞軟骨唔單止香脆,
仲好強調味道上既發展;
食落去會有小小甜, 小小咸同小小辣, 唔會得個脆又冇咩味~
又香脆又可口~ 好味道!GD - 阿桂擔擔麵 ( + 肥牛, 醬燒豚肉 ) ;
個湯底好香濃同好甜, 有粒粒既炸醬, 花生, 香蔥等配料,
靜係聞到浸味都已經流晒口水
麵質比較軟身, 配上粒粒炸醬入口, 又好味又滿足~
醬汁豚肉既肉質比較結實, 爽口~
唔會好似飲緊糖水緊,
味道岩岩好, 唔太甜唔太淡,
岩晒係食碗熱辣辣既麵時清下熱HAHA~
整體而言;
阿桂老友粉價格親民, 而且係味道, 賣相, 份量方面都唔錯
性價比高, 值得推薦