2014-12-29
對於韓式燒烤黎講,平同貴既距離真係好大,要食爽歪歪既我當然會去新羅寶o個類既餐廳,貪佢食物質素高.但講到CHEAPCHEAP類,就係要食任食韓燒先得.今次簡左漢陽苑係出於懷舊既情感.細細個通常都會簡呢個寶號.今次再黎,已經裝修哂我地成9:30入場,叫做特別場$158加1.其實等多陣既宵夜場$108仲抵玩,不過怕太夜消化不良.對於呢類既韓燒我只有一個要求,就係食物選擇多,肉就要醃得夠入味就行,因為我唔認為會有高質食材.三文魚剌身當然要食番2碟先,雖不肥美,肉味亦不太濃,過過口癮就算了呢度既選擇真係唔少,基本上每樣試少少就收得工.亦有泡菜類同埋熟食提供,當然要係點菜平衡下吧如果要評價最美味既肉類,我當然會建議係雞翼,醃得甜甜地帶點辛辣,係我燒烤功力強勁既情況下,燒得外皮帶焦香,肉又嫩,真在無得彈.唯一問題係燒既時間比較長,如果成晚食雞翼應該食唔飽係無要求既情況下,其實都食得幾愉快
今次簡左漢陽苑係出於懷舊既情感.細細個通常都會簡呢個寶號.今次再黎,已經裝修哂 我地成9:30入場,叫做特別場$158加1.其實等多陣既宵夜場$108仲抵玩,不過怕太夜消化不良.
對於呢類既韓燒我只有一個要求,就係食物選擇多,肉就要醃得夠入味就行,因為我唔認為會有高質食材. 三文魚剌身當然要食番2碟先,雖不肥美,肉味亦不太濃,過過口癮就算了 呢度既選擇真係唔少,基本上每樣試少少就收得工. 亦有泡菜類同埋熟食提供,當然要係點菜平衡下吧 如果要評價最美味既肉類,我當然會建議係雞翼,醃得甜甜地帶點辛辣,係我燒烤功力強勁既情況下,燒得外皮帶焦香,肉又嫩,真在無得彈.唯一問題係燒既時間比較長,如果成晚食雞翼應該食唔飽
係無要求既情況下,其實都食得幾愉快