2022-09-21
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑又想食刺身,又想叫埋海鮮同牛肉?呢間餐廳一次滿足你三個願望🧞♂️叫咗個廚師發板火鍋套餐,都只係$298位,有3款刺身同9款海鮮仲有各式火鍋配料,真係幾平!✅刺身拼盤今次係三文魚、希靈魚同虎蝦,虎蝦係拆埋殼添相當細心✅皮蛋芫荽湯底食牛同海鮮就要個清淡啲嘅湯底先食到佢哋嘅鮮味,而作為芫荽控嘅我梗係揀呢個湯底啦😋✅海鮮拼盤見到個拼盤就覺得豐盛,有生蠔、鮮蝦、蟹、青口、蜆肉、魚肉等,🦀啲蝦係仲識郁添㗎,放落湯底滾一陣就食得,彈牙又爽口🦐✅肉類有新鮮牛頸脊、黑毛豚腩片、農場雞件、新鮮牛胸爽同新鮮金錢展,種類繁多🐔🐷我自己鍾意牛頸脊,入口軟嫩牛味濃郁,多多都食到🐮✅翠綠拼盆有娃娃菜同生菜,呢度啲菜幾鮮甜,我好似落肉之前已經食咗大半💁🏼♀️✅丸類有十二少四寶丸同自家制手工四寶餃,鍾意每樣都有少少乜都試吓嘅感覺🙆🏼♀️✅炸魚皮等嘢食滾嘅時候又點少得小食呢,炸魚皮就咁食又得浸下湯食又得,得咗
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑
✅刺身拼盤
今次係三文魚、希靈魚同虎蝦,虎蝦係拆埋殼添相當細心
✅皮蛋芫荽湯底
✅海鮮拼盤