2020-11-02 404 views
北區既餐廳比較小。但最近一個月開了一間菜。我朋友介紹要去食。因為他老婆係極之喜歡食喇沙。他同老婆上星期食完就不斷介紹身邊朋友。今晚收夜老婆叫我食自已。好自然地聽朋友推薦。入到餐廳內環境好舒服。每一個位置都有足夠空間。唔係太逼的感覺。波士頓龍蝦喇沙-一隻波士頓龍蝦已經唔平。一般龍蝦用來做意粉芝士汁。用來做喇沙極為罕有。波士頓龍蝦肉質鮮口肉汁多味。芒果糯米飯-食物除了好味之外。仲有擺設。拖鞋飯係男人都想擁有。他們的芒果極為新鮮。秘制肉骨茶。肉骨茶是我的愛好食品。對於湯底與配料。加上豬肉豬骨的匹配更十分高要求。肉骨茶湯底的藥材味入口豐厚濃郁。藥味香濃。再加上肉骨的新鮮更令本人口腹之慾滿瀉。無骨海南雞。太耐未食過海南雞飯。肉汁滿瀉。肉質鮮嫩。皮油肉配合適當。皮下雞油不多。但配上肉質更顯精彩。最重要是無骨的海南雞更顯食得暢快開心。再配上獨有的配汁更美味可口。

2020-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)