2017-08-13 51 views
台灣朋友來左香港旅遊,呢星期覺得自己仲忙過反工~四出帶佢觀光同覓食,變身旅遊大使~呢晚行程係到廟街觀光...行到街尾見到呢間榴蓮王,友人立刻叫停,話要食~小店屬外賣店,提供室外座位,我地點好野食就坐好等食~我地覺得全店最吸引係白雪餅,除左榴蓮味仲有幾款其他口味~價錢由$15-$28我地揀左兩個貓山王口味 $28/1 ,白雪餅外層用米醬做成,皮比較厚,不過食落十分煙un,所以都唔錯,中間以貓山王作餡,整體幾特別~飲品揀左牛油果芒果沙冰$28/1,口感非常滑濃稠,牛油果味濃郁,落足料,飽足感十足~紅毛榴槤特飲$22/1香港好少有所以叫來試下,入面都幾多果肉,食落有d似山竹,口感爽滑,飲落清甜解喝~店內仲有好多榴槤產品賣,原個貓山王,急凍貓山王肉,月餅都有~值得參觀及一試~

小店屬外賣店,提供室外座位,我地點好野食就坐好等食~

紅毛榴槤特飲$22/1

$50 (Last Night Supper)