2016-05-10
葵芳區廠廈有唔少食堂,但多數以茶餐廳或快餐等形式經營,想在午餐時間悠閒一下放鬆心情,左搵右搵總算比我搵到間可以坐得舒服,放鬆一下返工緊張心情既 browny at industrial!我地一行兩個人就搵左午餐時間上去,佢地有意粉,意大利包,自家制cheese cake,pancake等等食物,飲品方面就有各款有機花茶,各款手調咖啡,單品咖啡等。咁我地呢兩個懶人就點左兩個意大利包,可以自選兩種餡料,我地一個點左吞拿魚加碎蛋,另一個就火腿吞拿魚,個包有烘過所以入口個陣有脆既口感同埋熱熱地,餡料除左點左既兩種之外仲有生菜係入面,仲加埋新鮮既小沙律,味道啱啱好,啱哂我地鍾意食簡簡單單又一餐既人。加18蚊仲可以加配一杯咖啡或花茶,杯cuppacinno味道不錯,係我鍾意飲既甘甘地但係唔酸,泡沫豐厚而且夠哂熱。花茶就係我朋友既,佢揀左白玫瑰花茶,有玫瑰既花香味,但無平時飲紅玫瑰花茶個仲澀澀地既味,而且仲有得加水,真係very nice~而且環境一啲都唔逼,完全可以一邊飲住杯靚靚拉花既咖啡或者花茶hea一下,雖然只係短短放鬆一粒鐘,就要返凡間繼續努力工作,但此處不失為一個可以安逸食返餐晏既好地方。