2024-02-19
🤎 兩三年前我濕疹好嚴重嘅時候係要戒晒任何奶類產品,所以嗰時已經有留意Mother Pearl,亦都有飲過!不過當時只係港島嗰邊有分店所以比較少飲~而家旺角都開咗分店了😁🤎 Mother Pearl 主打純素健康飲品。佢哋用上自家製植物奶,天然糖同自家製健康珍珠。誓要打破好食嘅嘢一定係唔健康嘅定律😎🤎 我嗌咗杯非常可仁 $46 (Regular)用左可可碎,朱古力米蓋,黃金燕麥奶,低卡酮糖,純素朱古力醬🍫入邊嘅珍珠用咗排毒炭黑珠,代替傳統嘅黑糖珍珠。咬落一樣煙煙韌韌,有咬口☺️飲品仲有生酮選項添!🤎 朋友嗌咗杯黑芝麻抹茶 $48 (Regular)佢嗌咗熱飲,用紙杯裝,所以唔係好睇得出個layer。 入邊材料有宇治抹茶,杏仁奶,黑芝麻糊。今次珍珠就用咗抗氧抹茶珠!我都試咗啖覺得黑芝麻糊味好重😊 杏仁奶都幾幼滑。🤎 另外小食都係純素㗎!除咗有鹹點素批外,仲有四款口味嘅麻糬曲奇🍪我地嗌咗 抹茶海鹽麻糬曲奇,紅絲絨麻糬曲奇各一塊 +$24 per one 紅絲絨曲奇比抹茶味甜,但係都係用上天然糖👍🏼 食落曲奇質地都係鬆軟的,加上麻糬有兩種口感☺️🤎 喺Mother Pearl度食曲奇同埋飲手搖飲
而家旺角都開咗分店了😁
🤎 我嗌咗杯非常可仁 $46 (Regular)
飲品仲有生酮選項添!
🤎 朋友嗌咗杯黑芝麻抹茶 $48 (Regular)
我都試咗啖覺得黑芝麻糊味好重😊 杏仁奶都幾幼滑。
🤎 喺Mother Pearl度食曲奇同埋飲手搖飲品都可以減輕罪惡感🤣 另外特別推薦純素飲品比濕疹人士!過來人經驗,真係要盡戒奶類產品啊🙈