2023-11-13
識咗咁耐廣東菜咗食又食都係迎合老人家口味,因為上一次我食咗個大閘蟹宴覺得好好食,帶咗奶奶去食,今次帶咗我爸爸媽咪屋企人去食,真係100分。今次我食咗好多主題王牌嘅嘢,因為媽咪鍾意食片皮鴨,我就特別叫咗一隻片皮鴨。咁佢呢就介紹我哋點海鮮醬之餘,仲可以點蜜糖原來金可以跟配合得好好好好味另外叫咗半隻鹽香雞佢幫我哋燒過之後叫我哋配合柚子醬一齊食又係好味到癲。跟住我哋帶咗個蟹肉伊麵。另外再嗌咗個士多啤梨火龍果咕嚕肉,士多啤梨火龍果咕嚕肉真係好好食,直頭想叫多一碟外賣,熱辣辣,真係好好食另外再叫咗金沙蝦球,呢一個真係金沙蝦球天花板,鹹蛋黃好足夠,同埋佢上面有少少趣卜卜,加上啲蝦全部都係新鮮彈牙。另外因為我嗌咗一個獨立嘅蟹鉗比我個女$188.1隻(這個反而啲蟹肉太多這個麻麻哋)。嗌咗一個蟹肉菠菜都好食嘅都夠蟹肉一粒粒逐個拆肉㗎所以都係手工菜!今次識到佢哋個廚師真係酒店嘅水平,而且價錢都OK合理又唔係特別貴加埋先二千幾蚊我哋食咗好多個餸。飽到想嘔好食到而家要比五個正😙好食之餘,仲要係開心,因為食係好緊要,食到好食嘅嘢個人真係好好好開心我哋成家人都開心快樂地食了一個好高水平晚餐,共享天倫。心情特別好。