熟悉尖沙咀嘅人,就知道廣東道呢條名店街一邊係海港城,另一邊其實臥虎藏龍,好多樓上鋪都好正。今日就去左港威大廈斜對面嘅樓上舖食蟹。呢間私房菜,真功夫,用料正。平時都係幫襯lunch,見佢有做夜市,ot完就同同事黎獎賞一下自己!🔆佢嘅招牌香辣蟹,果然名不虛傳!肉質香嫩鮮甜,肥美蟹肉吸收晒香辣醬汁,超級惹味!我忍唔住同店員講,個香辣蟹好得,隻蟹仲勁大隻,呢個價錢真係好抵!店員笑笑隨即揭開一箱剛到嘅蟹,隻隻勁生猛!🔆霸王雞超級勁滑,連埋薑蔥豉油食勁正。🔆欖菜肉碎四季豆,份量好多,四季豆新鮮脆口,加上肉碎同欖菜炒埋一齊,鹹鹹香香撈飯一流。🔆二人香辣蟹套餐仲連埋香脆花生、茶、兩碗例湯、同白飯,隻蟹大過我塊面,唔使加一,賣六百幾蚊,仲可以去邊度搵?

香辣蟹

霸王雞
🔆霸王雞超級勁滑,連埋薑蔥豉油食勁正。
欖菜肉碎四季豆
Type of Meal