2018-12-10 31 views
廣東道名店林立,其實想搵一間地道既餐廳選擇都幾少。呢日行完apple之後係隔離棟商廈竟然意外發現左有幾間小炒店!話口未完我地就決定左入黎呢間有潮州小炒既餐廳食飯由於仲未到六點我地叫左個下午茶餐頂住肚先!本身想叫蒜蓉蝦蒸腸粉但竟然賣哂!下午茶餐堅係抵唔好講笑!於是我地就叫左呢碟霸王雞撈粗撈麵有辣椒味,感覺又幾刺激,食落仲有啲沙薑味,麵質好爽好彈牙霸王雞好入到薑蔥味,嫩滑一啲會唔嚡口38蚊成件事性價比超級無敵高!之後我地叫左秘制咖哩牛腩煲加飯,咖喱好香,偏甜,薯仔稔得黎又唔會爛,啲汁送飯一流!如果咖哩可以再辣啲就超正欖菜肉碎四季豆超好送飯,豆好好咬唔太幼,長度岩岩好,非常統一,成件事唔會太咸見到佢有百香果金桔特飲我地又叫左兩杯試下,又ok喎真係有幾粒百香果係度,唔會太甜酸酸地感覺幾天然可惜今日得兩丁友食,希望下次可以多啲人黎食咁就可以叫佢個潮州反沙芋!

下午茶餐堅係抵唔好講笑!
於是我地就叫左呢碟霸王雞撈粗
霸王雞撈粗麵

霸王雞好入到薑蔥味,嫩滑一啲會唔嚡口
38蚊成件事性價比超級無敵高!

欖菜肉碎四季豆

柑桔百香果