2022-06-05 331 views
今日見有空閒時間.相約家人到湯佬延續上一次未完的美食滋味!今次主要延續未食過之點心.今日點餐如下:每次都要食的蝦餃.另外燒賣/山竹牛肉/叉燒飽/雞扎/金錢肚蒸飯等。食評如下:蝦餃我唔再講.因為每次都有講.每次都有食!燒賣每籠有四粒.燒賣中間夾住啲碎蝦肉及肥瘦適中豬肉.爽口彈牙!山竹牛肉每碟有三粒.牛肉有馬蹄及芫荽.牛肉墊底有鮮竹.牛肉加喼汁好好味!叉燒飽.包皮鬆軟.包內有碎叉燒粒及叉燒片.有咬口.醬汁好味.鹹甜適中!雞扎一碟有兩大件.外皮鮮竹包紮着魚肚/蟹柳/豬肉條及大大件雞柳.雞扎多汁好味!金錢肚蒸飯.金錢肚有六大件.還有五條菜心.飯面有紅辣椒及蔥條.飯粒分明.甘香.金錢肚醬汁撈飯超好吃.吃到煲裡乾乾淨淨.回味無窮!
食評如下:
蝦餃我唔再講.因為每次都有講.每次都有食!
2022-05-30
$60 (Lunch)
  • 蝦餃
  • 燒賣