2018-03-16
中西合璧嘅餐廳係坊間有唔少,點樣先至可以溝得埋一齊突出造型,有特定定位而又唔突兀?我覺得今日呢間餐廳就做得到。食完晚餐特登搭車過嚟中環就係想試吓呢度特別嘅cocktail。唔好心急,睇下環境先。我地今日坐bar table,無緣去餐廳個邊,兩部分用一條長走廊分割,走廊就係廁所所在地。首先出場嘅係CHILDHOOD MEMORY:維他奶入樽,係容量上首先贏左,而且即刻挑起兒時回憶,只係當年HKD2就有枝仲要熱辣辣,呢枝就要HKD1xx,價錢唔記得啦。味道方面Baileys味道係有既,不過唔多,味道偏甜,慢慢飲都可以飲一段時間,係幾得意既。之後係24咩咩(唔記得名),細細一杯,真係幾啖飲完。味道就幾獨特,有陣廿四味味道,但岀乎意料之外係同其他味道夾到,少少中藥味,少少酸,,微微的甜,再加淡淡的酒味,整杯好和諧,順口,係飲到最後有D苦味~話你知係真係有廿四味響入面!環境都係中撞西,飲完兩杯轉場再飲第二間。最後兩杯店家送既,好酸,正!