2022-04-08 947 views
屋企人生日,適逢要去西環買嘢,就特登嚟尚興食潮州嘢。早咗少少嚟,雖然要分枱坐,都可以坐埋喺附近。叫咗雞紅、鵝片拼鵝腸、糖醋麵、芋頭炒飯、炸大腸。全部食物都好好味,雞紅好入味好滑。鵝片拼鵝腸有驚喜,就係啲豆腐好滑。芋頭炒飯啲蝦米好香,芋頭好,啲鹹肉好惹味。炸大腸的色澤唔係好靚,不過家人講得啱,出邊好靚嗰啲炸大腸嘅色,應該係有一啲色素。糖醋麵有水準,煎得香脆。最期待係個甜品,雖然冇清心丸,但係啲綠豆好爽。侍應仲介紹我哋落少少金橘檸檬,我就麻麻哋,不過家人都好喜歡。值得一題嘅係所有侍應嘅服務都好殷勤同埋親切,知道我哋係分枱坐,會提供多隻碟俾我哋分數,有啲仲幫我哋分埋。中間不斷加茶,又教我哋點樣食嗰個甜品。然後偷聽到隔離對食物質素有意見,一個好似老闆嘅人出咗嚟試味同埋解釋,仲不斷同對方講唔好意思,仲檢討返個問題,誠意可嘉。
屋企人生日,適逢要去西環買嘢,就特登嚟尚興食潮州嘢。

早咗少少嚟,雖然要分枱坐,都可以坐埋喺附近。

叫咗雞紅、鵝片拼鵝腸、糖醋麵、芋頭炒飯、炸大腸。