2024-10-09 250 views
除左日本野之外, 我諗泰國野都係好多人鍾意食既菜式, 要辣有辣, 要香口有香口, 要清淡有清淡, 選擇好多.無意中見到呢間泰國餐廳, 雖然響民生區, 但係有好多人幫趁.泰國野最特式就係泰式生蝦, 肉質好彈牙, 食左一隻唔點醬汁, 感覺到蝦既鮮甜味, 完全無雪藏味. 如果點醬就帶少少辣味, 會醒胃D.仲有特式野係碳燒豬頸肉, 燒到表面金金黃黃, 微焦帶有一點香口, 但係肉質又保持嫩口同埋肉汁, 而且份量都幾多.最後仲有一個泰式香辣椒鹽鮮魷, 真係帶左少少辛辣味, 但係又未至於食唔到, 鮮魷唔韌, 新鮮有口感. 椒鹽唔算好多, 但係其他香料都帶出野味, 越食越開胃.
Type of Meal
Dinner