2023-06-18
今日同朋友去咗一間東南亞餐廳,食咗一頓好味嘅晚餐。餐廳嘅裝潢好有異國風情,燈光柔和,氣氛好舒服。首先,我哋叫咗一份蝦醬炒飯。呢道菜嘅味道好特別,蝦醬嘅香氣好濃郁,飯都煮得啱啱好,口感好好。蝦醬炒飯入面仲有啲青豆同埋玉米粒,加多咗啲層次感。之後,我哋又叫咗一份泰式金邊粉。呢道菜係我哋嘅必叫之一,因為我哋好鐘意泰國菜。金邊粉嘅湯汁好鮮美,而且微微有啲辣味,好開胃。裡面仲有啲豬肉、豆芽同花生碎,口感好豐富。金邊粉嘅粉條都好有嚼勁,煮得啱啱好。最後,我哋又叫咗一份肥牛湯河。呢道菜嘅湯汁好鮮美,牛肉都煮得好嫩滑,入口即化。湯河都好入味,同湯汁好好融合埋一齊,好好食。整餐飯食落嚟,每道菜都好好食,我哋都食得好滿足。服務員都好親切,令我哋有一個好好嘅用餐體驗。如果你想試吓東南亞風味嘅美食,呢間餐廳絕對係一個好好嘅選擇。