2024-01-04 593 views
係附近番工, 今日想食D特別的食物, 醒起好耐都無食過呢間印度餐廳, 於是就同 同事黎食下印度咖哩午市套餐不貴, 都係HKD5X-7X左右, 有素食餐、捲餅等, 咖哩可配飯或薄烤餅Roti, 或者加錢配烤餅(naan)都可以。我叫左牛油雞咖哩, 加左5蚊配Naan, 同事就叫左Roti, 咁我地share 黎食, 就可以2種薄餅都試到啦! 另外套餐配餐飲,可以簡汽水/凍熱印度奶茶, 或加錢轉其他野飲都可以。天氣少凍, 我簡左熱印度奶茶, 試下新野!等左一陣就上左套餐了, 牛油雞咖哩唔辣, 帶有微微的酸味, 顏色偏橙紅, 我覺得應該佢應該係加左少少蕃茄。配埋Naan黎食, 非常惹味。Roti 比Naan薄, 帶有少少麥香, Naan就偏向用麵粉整, 兩種烤餅配咖哩都好味。最後飲杯印度奶茶,覺得應該有因應香港人口味而落少少印度香料, 飲落唔會好甜, 熱飲都ok, 但同事叫凍飲就唔係幾接受到呢個異國風情的奶茶味。

2024-01-04
$70 (Lunch)