2014-06-07 3798 views
第一次寫食評,請大家多多指教。見呢間鋪頭前幾日開始試業,同朋友二話不說決定快啲去試食,如果唔係好似咖啡弄、一蘭咁,永遠勁多人排隊。等埋朋友差唔多用咗兩個鐘時間,中途我哋頂唔順肚餓去咗大坑BlissHIVE Bakery Café食野。入去坐低等咗超過十分鐘,原本以為鋪頭太忙要等耐少少,但啲蛋糕唔洗等掛?一問之下原來店員忘記入電腦單,之後仲送咗意大利菜湯我哋飲添。一人一碗,味道同出面無分別,但係好夠料👍裡面竟然有hello kitty 樣通粉啊!好可愛!👆切開紅蘋果後。淡淡忌廉加蘋果果肉,加埋最外面鮮紅色士多啤梨啫喱口感一流。朱古力餅底夠脆,唔會太甜。我鐘意佢啲薯條炸到金黃色啱啱好唔油。漢堡包材料好新鮮,留意下太陽蛋係hello kitty樣。中間免治牛肉加煙肉勁厚!不過麵包有啲硬比較難咬開。hello kitty 樣拉花!latte好滑,味道同玫瑰花味啱啱好,根本唔需要落糖。一開頭以為呢間野虛有其表,之前試過好多店面裝修好靚但食物好差嘅食店。但Hello kitty secret garden真係幾好味,每樣野都做到好精緻,餐具都有hello kitty大頭標誌,一定滿足哂hello
第一次寫食評,請大家多多指教。

朱古力餅底夠脆,唔會太甜。

一開頭以為呢間野虛有其表,之前試過好多店面裝修好靚但食物好差嘅食店。但Hello kitty secret garden真係幾好味,每樣野都做到好精緻,餐具都有hello kitty大頭標誌,一定滿足哂hello kitty 迷。可惜座位得十餘多實在太細。
P.s 大坑此店暫時不設任何外賣,想食可以睇sogo地庫嗰間有無蛋糕喇。
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
  • 紅蘋果
  • Secret garden burger