這天帶太座來這大排檔因為佢只聽我講過佢的茶同多士有幾得, 但從未同佢來過, 就趁這天同佢來體驗一下, 我們兩個人叫了一個餐蛋麵餐$25+$2=$27因為叫咗凍檸檬茶, 另一個多士餐$18餐蛋麵係好屋企煮出來的感覺, 而$25已經係用到清仔嘅麵, 雖然唔係乜野日本版又或者特別口味, 只係原味, 但老友佢只係做緊25蚊, 咁重唔係友情價係乜? 無話好似某些茶記咁要清仔就要加三加四蚊咁現實, 如果唔加就食大光麵啦!甚至連大光麵都唔用一於用市場上最平嗰隻, 這並不是要說明茶記多麼不近人情而只係講番現在重有人(老闆)願意付出而唔去計較那蠅頭小利, 始終直接受惠的係客人, 而長時間幫襯咪就係達到最終雙贏的局面, 下下乜都要計即時睇係無蝕本但只要稍有再平易一點的店鋪出現客人自然流失後不會再回頭, 講返呢度嘅茶始終如一夠茶味, 除咗茶葉配方正確之外, 沖茶嘅溫度同茶袋內的份量完全係時間磨練出來的結果, 所以這裡的茶即使落冰都不會唔見咗d茶味, 雖然這裡並沒有什麼金茶皇的稱號, 亦從來沒有貼過什麼名人來過用膳同老闆拍照留念嘅照片貼在店內, 就是這份平凡這份不計較的氣量吸引到我, 吸引到我來一探究竟? 有
講返呢度嘅茶始終如一夠茶味, 除咗茶葉配方正確之外, 沖茶嘅溫度同茶袋內的份量完全係時間磨練出來的結果, 所以這裡的茶即使落冰都不會唔見咗d茶味, 雖然這裡並沒有什麼金茶皇的稱號, 亦從來沒有貼過什麼名人來過用膳同老闆拍照留念嘅照片貼在店內, 就是這份平凡這份不計較的氣量吸引到我, 吸引到我來一探究竟? 有趣的是早上來的時候會見到好多時有好些印度人來買走奶茶一杯或者幾杯但他們會特別強調–多糖,多糖! 因為我們的多糖跟他們的多糖始終係有一段距離!
太座亦相當滿意佢嘅凍檸檬茶
,這裡的多士內餡無論是奶油或者奶醬, 個奶永遠都係流住流住咁嘅狀態, 可能有客人會唔喜歡咁, 因為會滴留到手指頭上, 但個人覺得咁証明貨真價實, 流出來比流唔到出來的好,

唔清楚這茶檔做了多久但只知道近幾年佢地有放暑假呢回事, 一年飲到幾多次我自己無刻意数過,但他們還會做多幾多年? ! 我估計未必超過十年, 因為靈魂人物只有一個, 能有機會經過又或者某日起身想去飲杯茶的話就去吧!
餐蛋麵
milk tea & lemon tea (Hot)
多士
Other Info. : 不過, 如果有心想去試的食友們, 留意星期日是休息, 星期六一般做到16:15已經開始收起枱櫈, 能夠的話,週末就早一點去,始終早上開07:30做到下午15:30一般人都散散地, 體貼一下吧! 平時1 - 5 則大概做到16:45
2017-03-11
$22.5 (Tea)
milk tea & lemon tea (Hot)
多士