2017-12-13 70 views
Exam period溫書已經溫到好悶,如果lunch再無限番兜學校canteen應該會悶死...所以今日決定行出尖東抖抖氣!來到位於金馬倫道嘅潮丸, 見到淨係粉麵飯都有好多選擇, 好欣賞餐廳支持環保, 適合可以用水筆喺過咗膠嘅餐牌上點餐, 咁就可以無限重用啦👏👏香噴噴嘅牛丸米粉來到啦! 另加十蚊嘅紫菜份量比我想像中多, 大大粒既牛丸都有五粒。特級牛丸手打嘅牛丸果然係非同凡響, 比平時食預先包裝嘅牛丸有口感得多, 好爽口好彈牙, 好似喺度咀嚼緊呀牛肉片咁, 完全保留到牛肉質感,而且好juicy!紫菜食落都幾有鮮味, 索曬啲湯底👍落單嘅時候店主話魚蛋已經賣曬, 睇嚟如三先嗰一款都幾受歡迎 (本來我都想叫😆), 如果大家想試就要早啲來到啦。小食都有好多選擇, 不過今次我一個人嚟,食完碗麵之後都飽曬啦, 唯有下次搵多幾個朋友一齊嚟食再試啦😂

特級牛丸王

特級牛丸

紫菜食落都幾有鮮味, 索曬啲湯底👍

2017-12-13
$75 (Lunch)
特級牛丸王