2024-07-27
一杯果茶,做到成杯世外桃源咁…原本只係喺Lee Garden附近行街攰咗,想搵個位唞唞飲杯嘢,估唔到遇到間非一般飲品店。原來,呢間”One Cup”(一杯)並唔係賣一般嘢飲咁簡單,佢嘅Shake同果茶其實係唔同功能,加埋可以當成一個正餐,夠營養,夠飽,而且唔肥。果茶我哋揀咗”Fairy”,即Roselle洛神花+Butterfly pea蝶豆花。杯果茶反晒光,彩虹咁嘅顏色,連隔離飲咖啡嘅顧客見到都話靚😂。果茶本身有落蘆薈汁,所以會有少少甜,可以balance返個酸度。Shake我哋揀咗Matcha Latte。佢唔係一般嘅Shake,入邊會有蘆薈粒、奇亞籽、燕麥等等,其實係幾飽肚。仲可以因應客人需要整得再飽肚啲😂。撇除佢本身可以當正餐嘅好處,淨係買佢個樣,其實我都已經覺得值😂。當然啦,佢呢度有地方可以靜靜地坐吓,呢個先係最重要😂
當然啦,佢呢度有地方可以靜靜地坐吓,呢個先係最重要😂