2018-08-31 153 views
真係冇乜留意原來Papi搬咗嚟銅鑼灣,今日走過嚟試吓!成間餐廳都好光猛,所有野都係白色,襯返啲彩色嘅碟,影相真係好靚!前菜加咗橄欖油嘅薄脆片,鹹鹹哋好滋味香煎蟹餅配紅椒蜜糖 ($118)唔好睇佢個樣唔係青靚白淨,一切開啲蟹肉係真係一絲絲一點點銷毀憶記,從來未見過咁一絲絲嘅蟹餅!彷彿成個蟹餅入面都係一絲絲蟹肉,感覺非常真材實料!有外脆內絲嘅口感,點少少紅椒蜜糖一齊食,真係不得了!最重要,係連隻碟都熱㗎!鮮紅菜頭、蘋果、淡芝士及意大利合桃沙律 ($108)賣相好靚,平時食開嘅紅菜頭同常都係一舊舊,呢度係切成一片片後砌成花形,好有心思!沙律菜係新鮮到有甜味,整體就咁食非常清新,夏天食真係好啱!但差不多食到尾先見到原來個底有淡芝士(落完order之後自己都唔記得咗有呢個配料),呢個時候先撈嚟食已經太遲了,搞到最尾嘅菜有過多淡芝士。但唔緊要,其實唔撈淡芝士,味道清清甜甜咁已經好好味!西西里白蝦、青豆及脆蒜片薄餅 ($168)pizza偏薄身,蕃茄味道徘徊在似酸又甜之間;西西里白蝦雖然唔係新鮮貨,不過估唔到蝦味咁濃;而鍾意食蒜嘅我就更加唔洗講,又香又脆,食pizza都係第一次有脆蒜片!整體嚟講係一

前菜
加咗橄欖油嘅薄脆片,鹹鹹哋好滋味

香煎蟹餅配紅椒蜜糖 ($118)
香煎蟹餅配紅椒蜜糖

鮮紅菜頭、蘋果、淡芝士及意大利合桃沙律 ($108)
鮮紅菜頭、蘋果、淡芝士及意大利合桃沙律

西西里白蝦、青豆及脆蒜片薄餅 ($168)
pizza偏薄身,蕃茄味道徘徊在似酸又甜之間;西西里白蝦雖然唔係新鮮貨,不過估唔到蝦味咁濃;而鍾意食蒜嘅我就更加唔洗講,又香又脆,食pizza都係第一次有脆蒜片!整體嚟講係一個好有創意嘅pizza,但如果青豆份量少啲會更好,而家有少少蓋過咗白蝦嘅味道
西西里白蝦、青豆及脆蒜片薄餅

喺銅鑼灣難得有一間咁靚,又望到維園嘅意大利餐廳。尤其是二樓,好有空間感,坐得非常舒服,唔係趕住工作,真係想繼續坐落去!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)