2019-06-28
朋友生日佢好鍾意影相,所以千揀萬揀,揀咗一間有好多影相位嘅餐廳同佢嚟慶祝,餐廳環境好靚,牆上面嘅畫同埋霓虹光管,仲有大大個掛畫鐘,仲有巴黎鐵塔,都係我哋一定要影相嘅位置,睇吓餐牌見到食物價錢合理,不過我知道呢度最出名係特色飲品,所以我哋每人都叫咗一杯。我哋叫咗兩杯飲品,一杯有好可愛嘅鴨鴨同埋泡泡,佢好似沖緊涼咁好得意,飲品味道亦都好香甜,生果味酸酸甜甜,酒精一啲都唔濃烈,啱晒女士飲。另一杯係士多啤梨粉紅做主題,最精彩當然係倒乾冰嗰刻,成杯飲品出晒煙,錄低個movie一放上網,個個朋友都話要去呢度飲嘢,哈哈喺酒吧度食嘢本身對食物要求都唔會好高,我哋叫咗呢碟明太子蟹肉意粉,出奇地好味,真係好好味,意粉做得啱啱好,唔會太硬亦都唔會太淋身,大大隻蟹鉗一食落口啖啖肉,明太子鹹鹹地加上濃郁嘅醬汁撈埋啲意粉一齊食,真係食到唔停口。小食我哋叫咗雞翼,有八隻咁多,一路飲一路食,另外叫咗一個芝士粟米炸球,估唔到咁大舊,原來每次叫呢個食物,廚師都係即叫即炸,所以上碟嘅時候,真係食到外面好香脆而且入邊有軟熟嘅芝士,鹹鹹嘅芝士配上甜甜嘅粟米,非常好食。因為朋友生日我哋就叫咗個甜品,新鮮香脆嘅窩夫上面有酸酸甜甜嘅
因為朋友生日我哋就叫咗個甜品,新鮮香脆嘅窩夫上面有酸酸甜甜嘅士多啤梨雪糕,夾埋一齊食好好味,朋友好滿意呢一餐生日飯,我哋坐足三個鐘頭不停周圍影相,店員都對我地態度好好,真係好開心過咗一個咁夢幻嘅晚上。