2017-02-27 237 views
老公幫我提早慶祝生日,一共7大1B ,諗住多啲人食可以試多啲野。一入到去,裝修唔錯,我有架Bb車,職員都幫我安排到個方便泊車既位置。👍🏻職員同我地講有張單要加$50先可以任食,如生蠔,鍾意食生蠔既我地,當然要加!! 飲品我先要左我最中意既Qoo~ 真係唔錯,而家無幾間有Qoo飲~ 仲要我中意既香蕉奶奶🍌🍼,老公要左個烏龍茶,其他人要提子汁🍇。食得放題,首要當然要先點刺身🐟⋯⋯當中唔少得我最喜愛的蝦蝦蝦🦐,基本上,每次都至少食30隻!😋 仲要點下其他唔係重點既食物 如炸物 小食(筆者係生食愛好者,放題時,好少食熟食)入左紙,基本上唔洗3分鐘,已經上枱。論時間,真係好快! 雖則話係一早整定,但咁快到,唔係間間做到👍🏻 講番我個至愛刺身~ 我地點左三文魚,八爪魚,馬刀背,帶子片等(當中包左啲要加$50先有)新鮮還可以,但略厭刺身有冰,冰到未溶雪完全食唔到。 但原來加左錢,係有多一款蝦,分別係大細之分。味道就可能雪左耐啲,就鮮味爭啲。 因為要湊女關係,相都影唔到😭😭😭生蠔就細細隻,有啲就鮮啲,有啲就有啲「梅」,呢啲就睇睇數,我就好睇食到既都係鮮。不過中意食大隻既,就唔好預係呢度食啦,始終$5

新鮮還可以,但略厭刺身有冰,冰到未溶雪完全食唔到。
因為要湊女關係,相都影唔到😭😭😭

生蠔就細細隻,有啲就鮮啲,有啲就有啲「梅」,呢啲就睇睇數,我就好睇食到既都係鮮。不過中意食大隻既,就唔好預係呢度食啦,始終$50貨,你都唔會諗俾啲酒店級既你。

壽司方面,都有啲可以選擇,如鰻魚,芥末八爪魚等等 。海膽刺身就無啦,軍艦都唔錯,起碼有半舊都係海膽,算唔錯啦,而且都算係新鮮,無出水同變色。
炸物方面,都有雞翼,炸蠔等等 。 味道尚可,勝在細細件,唔會食一舊就「漏」晒
,食多幾樣都得。
朋友仲有order 烏冬,拉面,鍋物,佢地意見係不過不失。

有啲失望既係無粟米同我最愛既枝豆
無黎到(可能就到9點),但我都有食到雪糕,而朋友order 左個日式甜品個樣都ok. 我叫左個焦糖菠蘿確實唔錯

總評:
本來意為啲蝦好正,係有多種類(仲有泰式生蝦),但雪太耐,味道一般
。略厭款式太少,壽司等可以多一啲選擇,如果唔係太要求多款式既,都未尚唔係一個選擇。空間感還可以,朋友一同gathering 都可以。
2017-02-26
$260 (Dinner)
Celebration
Birthday