2023-06-05
⭐️ 今日出觀塘同朋友仔行街響嗰頭工廈搵嘢食,上OpenRice search到呢間台式食店勁多like決定衝去試試,進門口就見到一大幅台灣藝人大畫布,原來係店主親自構思叫名家動筆,嘆為觀止。======= ======= ======= =======🍝山賊燒雞翅沙茶乾拌麵沙茶醬為主打,配合香口配料,撈埋一起味道濃郁,開胃可口;雞翼係豉油王嘅濃香,一口咬落去骨肉分離,滷得非常軟淋👍👍👍🍜台灣牛肉湯麵牛肉湯底清甜濃郁,滷水牛腱軟腍入味,肉質香濃又有口感,完全食得到台灣麵嘅傳統,不得不提兩個面食都附有半隻滷水蛋,滷水蛋不用多說,超入味👍👍👍🫘路邊攤小香腸台灣小香腸永遠唔會令人失望,外脆內軟,口感已經贏晒,況且帶香甜的味道,所以小香腸永遠係台灣菜必然嘅選擇👍👍👍🫘台式滷水豆腐最後呢道菜都沒有失望,香甜滷水汁配上新鮮炸豆腐,食到停唔到口👍👍👍☕️咖啡x2我哋order咗Americano同latte試吓,咖啡濃香口感軟滑,估唔到台式店除咗珍珠奶茶,咖啡都可以很出色👍👍👍======= ======= ======= =======整體來說, 完全識到台灣嘅味道,我同朋友都讚不絕口,我哋共識一定會
🍝山賊燒雞翅沙茶乾拌麵
🍜台灣牛肉湯麵
🫘路邊攤小香腸
🫘台式滷水豆腐
☕️咖啡x2
整體來說, 完全識到台灣嘅味道,我同朋友都讚不絕口,我哋共識一定會再嚟幫襯,試埋其他美食。