2009-08-28 33 views
琴日我地3個女仔黎左呢度食泰國菜, 因為我地3個都鐘意食泰國野, 所以黎之前都做左一番research, 見到呢間全部都係笑笑食評所以就黎呢度試下喇. 雖然係3個女仔但係我地一d都唔輸蝕叫左好多野食! 泰式炒椰菜苗其實我同朋友都唔知椰菜苗係點既樣, 不過上到黎我地都呆左因為都幾大棵! 哈哈, 不過我自己最鐘意呢個菜, 我覺得好夠辣好入味! 雖然d菜有少少老, 但係好野味所以我依然覺得好好食! 泰式咖哩乾蝦其中一位朋友既最愛, 佢覺得個咖喱好味, 酸酸地辣辣地, 但係我同另一個朋友都覺得普通, 因為我地以為而且覺得d 蝦燒到咁乾身既話, 加少少辣粉咁仲好食, 但佢宜家燒到d蝦乾晒身又放番落一埋咖哩汁到浸番林佢個感覺怪怪地有d唔夾 木瓜蟹沙津我覺得呢個不過不失但係我另外2個朋友都唔鍾意, 有朋友覺得太酸有朋友覺得有海水味但係我地都好認同個沙津太辣! 佢好多籽係入面會唔覺意食到跟住就要飲好多野飲-.- 而且個蟹好恐怖我唔敢食-__- 燒鰂魚其實呢個真係比較失望, 可能因為之前係西環萍姐個度食個個燒魚太好食所以呢個真係相形見拙呀! 首先條魚個肉好梅, 唔係好新鮮. 加上佢只係放左香葉同2片彊係

泰式炒椰菜苗

泰式咖哩乾蝦

木瓜蟹沙津

燒鰂魚
其實呢個真係比較失望, 可能因為之前係西環萍姐個度食個個燒魚太好食所以呢個真係相形見拙呀! 首先條魚個肉好梅, 唔係好新鮮. 加上佢只係放左香葉同2片彊係魚入面燒, 所以d肉其實無乜特別, 魚味係有但係完全無燒過既感覺, d肉好似蒸咁
又唔係唔好食不過無乜泰式風味. 唯一感受到佢燒過係個魚皮, 不過仲有魚鱗係上面都食唔到. 唔可以好似萍姐個條咁連皮食就真係失色左d

豬牛雞串燒
不過不失啦

珍多冰
我就真係唔太鍾意喇, 因為太多椰奶喇, 好似飲甜奶咁-.-

總括黎講我都覺得一試無妨既, 老闆既服務態度好好, 成日問我地好唔好食, 見我地食剩d沙津又問我地點解, 我地同佢講條魚唔係咁新鮮佢即刻話遲下去第2度買. 佢地真係好好人, d野雖然無想像中咁好食, 不過我覺得總算價錢相宜又坐得舒服既, 雖然成日都有人等位不過我地就算食完老闆都唔會想我地快d走咁既樣 , 仲問我地食唔食西米露
就算野食唔係好突出食服務都補番晒!
燒鰂魚
木瓜蟹沙津