2017-04-02
為了食片皮鴨而去因為將軍澳冇乜地方有片皮鴨食,於是就去咗試依間酒樓。首先去到有炸秋葵做前菜,一改我對秋葵嘅印象,好似薯條咁,好好食!點菜嘅時候,嗰度嘅員工都好親切、好有禮貌好nice!我叫左片皮鴨兩食炆茄子、龍蝦伊面、仲有隻蟹(爸爸想食,但我唔記得叫咩蟹)、齋煲。個到片皮鴨係即叫即片,仲係你面前片添鴨皮好脆,燒得好好不過片得冇乜肉係上面,而且包鴨嘅皮比較厚,不過已經好不錯太開心所以淨係影左片皮鴨同埋有段小插曲佢上左包片皮鴨啲皮先開始幫我地片鴨,佢叫我地吾好開個個裝住包片皮鴨嘅皮嘅籠蓋住,到片完鴨之後先開因為怕會凍,然後,差唔多5分鐘之後,佢終於片完,然後一開蓋嘅時候,包片皮鴨嘅皮俾個啲水氣整濕咗,因為太熱又冇開蓋,我媽咪就問吓啲員工,點知員工一聽到,二話不說就幫我地入去換多一籠完全冇推搪同埋個到食物都好有水準,好有自家小菜感覺,可能因為個到細,比起大酒樓更有心思!而且食完一次片皮鴨有優惠卷,下一次可以$88一隻再食,第1次食要$228一隻,不過食完1次就有卷了不過一定要提早預留,因為一晚只有數十隻總括而言,很好會再去👍🏻
總括而言,很好會再去👍🏻