2024-07-20
三個月前book sd左一大堆手寫既菜單同錄音,只係揀餸都已經好困難,最後揀好左點知又出現新既套餐menu,容易左睇,但有啲餸冇咗同埋貴咗,所以再揀過,訂既時候話收40蚊開瓶費,新既menu要收50蚊,要再提醒老闆先拎番舊價十幾人去食包左間房,去到發覺房既意思係一個僭建嘅露台,有三部冷氣但都係熱,有同職員反映過,佢話因為我哋坐咗太多人,所以變相冷氣唔夠,我book既時候你唔講?仲要坐得唔舒服,有地下不平,房門口位置有高左一級好容易「撠到」,房間有一個冰櫃,所以職員會不段入黎拎冰都幾煩食物質素叫左十幾個餸,無一個可以用「有驚喜,估唔到…..等」去形容,因為實在太平凡同野食好細碟,佢係用人頭去收錢,唔係一碟碟,我地17個人一隻雞,每人一,兩件就無晒,回憶成餐飯,最有少少對得起個價錢既餸就係「煙燻太爺雞」,強調只係正常高少少,不是最好食,有幾間私房菜好食過佢,爵士湯其實似花膠湯多啲唔清無蜜瓜嘅甜味,本身爵士湯應有嘅嘢都冇,唯有話俾你聽,有好多煲湯嘅材料,如果鍾意食湯渣可以一試,其他冰鎮咕嚕肉,生啫洋蔥和牛等等,平凡到不可再平凡,特別想提「花膠仔炒飯」,飯唔夠水加埋個花膠汁,在一個濕炒福建飯,
食物質素叫左十幾個餸,無一個可以用「有驚喜,估唔到…..等」去形容,因為實在太平凡同野食好細碟,佢係用人頭去收錢,唔係一碟碟,我地17個人一隻雞,每人一,兩件就無晒,回憶成餐飯,最有少少對得起個價錢既餸就係「煙燻太爺雞」,強調只係正常高少少,不是最好食,有幾間私房菜好食過佢,爵士湯其實似花膠湯多啲唔清無蜜瓜嘅甜味,本身爵士湯應有嘅嘢都冇,唯有話俾你聽,有好多煲湯嘅材料,如果鍾意食湯渣可以一試,其他冰鎮咕嚕肉,生啫洋蔥和牛等等,平凡到不可再平凡,特別想提「花膠仔炒飯」,飯唔夠水加埋個花膠汁,在一個濕炒福建飯,喊到不得了,「雞油花雕花蟹陳村粉」蟹肉霉粉厚到刀削麵咁,最後食左每位加20蚊既糖水「生磨腰果露」,有腰果味唔甜,不過似腰果水多過腰露,食左兩啖放棄咗,上菜好快好急次序好亂,未討論完上一道餸,下一道就黎,個碗充滿上一度餸嘅菜汁,都唔會換,其實同大排檔冇分別,我覺得大排檔仲開心啲,最尾鬍鬚佬會播住香港小姐音樂走入嚟敬酒,可能呢個就係貴嘅位🤦🏾♂️🤦🏾♂️
依餐每人560再加一,開瓶費要再提多次先識收返舊嘅價錢