2013-10-20 920 views
久仰大名, 個人好意食紫菜包飯(KIMBAP)! 知道尖沙咀呢間Hungry Korean的KIMBAP款式多又好食, 多達十多款, 所以一定要親身到埸一試. 這裡地方唔大, 一入店在門口位先下單, 男店員再確認人數, 才再安排位置, 如果等位人多, 就需要在門外企企了, 在這小小狹窄門口位都幾尷尬呢!!! 這裡地方唔大, 所以座位亦較擠逼, 因為呢個原因, 無形令食客飽餐後會自動自覺離開讓座, 真係一間出色的"快餐"店! 今次點了2款KIMBAP($32), 分別係雞肉同吞拿魚, 另外再加上一碟炒粉絲($35). KIMBAP製作需時, 因為即埸包製. 但好野等一陣又有何所謂!? 之前吃過數間韓式食店的KIMBAP, 雖然話有款式可選, 但通常味道都係差唔多, 無咩分別, 或者就係做定了, 感覺麻麻! 但這裡的KIMBAP 不論外觀味道都係暫時吃過最好的! KIMBAP 配料都係一樣, 有紫菜,甘筍絲, 菜, 醃製蘿蔔, 蛋. 而主角雞肉就用上好像照燒醬汁, 而吞拿魚就係沙律, 各有特色, 雞肉會較甜味重; 而我就較喜歡吞拿魚, 因為沙律醬配上醃蘿蔔味道很配. 這裡的紫菜非亦因為即制
炒粉絲/ 紫菜包飯(吞拿魚)
KIMBAP製作需時, 因為即埸包製. 但好野等一陣又有何所謂!? 之前吃過數間韓式食店的KIMBAP, 雖然話有款式可選, 但通常味道都係差唔多, 無咩分別, 或者就係做定了, 感覺麻麻! 但這裡的KIMBAP 不論外觀味道都係暫時吃過最好的! KIMBAP 配料都係一樣, 有紫菜,甘筍絲, 菜, 醃製蘿蔔, 蛋. 而主角雞肉就用上好像照燒醬汁, 而吞拿魚就係沙律, 各有特色, 雞肉會較甜味重; 而我就較喜歡吞拿魚, 因為沙律醬配上醃蘿蔔味道很配. 這裡的紫菜非亦因為即制關係, 唔會死實實, 依然吃得爽脆!
紫菜包飯(雞肉)
除了KIMBAP, 粉絲亦係做得出色! 配料跟KIMBAP 無異, 但因為有香蒜牛肉碎, 頓時令整個粉粉絲提升不少! 而且它得唔會太油膩, 油份剛剛好, 但份量就少點!!!!!
2013-10-09
$35 (Lunch)
炒粉絲/ 紫菜包飯(吞拿魚)
紫菜包飯(雞肉)