2019-03-07 484 views
與友人相約一聚,係Facebook看到餐廳的介紹,感覺唔錯覺得可以一試。之後wtsapp到餐廳book位,店主好貼心咁回覆我哋地址同地圖相片,所以我哋都好快搵到路上去。入到店內,就見到老闆喺門口製作土耳其咖啡,入嚟嘅時候老闆用廣東話同我地打招呼十分nice。坐低之後睇menu,因為呢度係私房菜嘅關係所以好多都係有廚房發板嘅,咁佢分左幾個價錢嘅dinner set,分別係$168,$250,$300,$350等等,。特色沙律:一般食既沙律都係有沙律醬或者醋汁,而呢度既沙律只有鹽,黑胡椒,香草,橄欖油同白芝士,用料天然,而且味道比一般既更為惹味,拌勻新鮮既蕃茄同生菜,感覺清新特別.香料烤雞配香草飯:外皮雖然有少少烤焦左,但肉質仍保持嫩滑多汁,而且配合自製香料,食落別有一番風味,再點上乳酪醬,更添滋味,烤雞下既香草飯,吸收左烤雞既味道,油潤濃香既米飯,三兩下就俾我同朋友清碟 茄子薯仔配自製乳酪:薯仔同茄子都係新鮮,似係油炸,但唔脆口,又唔會太膩,配上酸酸地既乳酪,特別開胃.最後想講下~ 老闆十分風趣幽默而且說著港式英語十分有親切感,同老闆閑聊咗一陣佢最後仲送咗土耳其嘅明信片俾我哋做禮物

$200 (Dinner)