2013-04-05 276 views
上星期 25 號晚行過見到好多人站在其門口開 party 先知道原來有一間日式爐端燒餐廳隱身於蘭桂坊, 於是同朋友約埋一齊 weekend 過來試下... 一入去裝修好特別, 和風味濃!! 而且有正宗日本師傅坐鎮, 未點菜都覺得會有信心多 D. 上菜啦!! 由於係即叫即做, 要等一陣先上菜, 不過一路飲住呢梅酒一路等呢時間好快就過. 朋友識日文, 八到呢梅酒原來係新貨返, 味道好好. 日本大廚仲推介五月開始就會有自家製梅酒賣, 到時要再返來試下先. 明太子蛋卷, 蛋好滑.明太子沙甸魚, 辣辣地幾刺激.炸蝦球, 好爽口.串燒, 味道幾好, 燒得啱啱好, 個豆腐外脆内滑.都是串燒, 同樣燒得啱啱好, 味道比較濃但配埋呢梅酒就好好味.順帶一提, 原來餐廳老闆係鼎鼎大名嘅金絲雀 - 蘭子!! 實在太驚喜, 仲請我同朋友試清酒, 實在好好人!!
而且有正宗日本師傅坐鎮, 未點菜都覺得會有信心多 D.

明太子蛋卷, 蛋好滑.
明太子沙甸魚, 辣辣地幾刺激.
炸蝦球, 好爽口.
串燒, 味道幾好, 燒得啱啱好, 個豆腐外脆内滑.

2013-03-29
  • 明太子蛋卷