2024-06-04 37 views
今日去北角斬料,就搵咗依間又好食,又抵食嘅滷水專門店😆😆店舖不大,只做外賣,但係食品非常乾淨,而且新鮮,將所有食材排晒喺一個玻璃板後,方便揀款之餘,又唔會整污糟,而且望到佢每一款都好想食☺️☺️➡️半隻滷水鴨首先要讚一讚啲刀工,真係切得非常好,不但唔會太大嚿或者斬到碎晒,每一嚿都好平均,亦都唔會黐骨,方便食用。另外味道方面,滷水味非常出,不是靠汁而提升味道,而係已經將鴨老得非常入味。😋另外肉質方面,食落去亦都非常新鮮,唔會話擺咗好耐而變得肉質好實,咬落去亦都非常之juicy ☺️鴨亦都唔會太過肥和油,可以講話係皮薄餡靚👍🏻🍗由於每樣都好想食,所以不同款都買咗少少➡️滷水鵝腸 唔會話入邊太過肥而變得咬落去淡淡都係脂肪,脂肪比例適中,食落去不失鵝腸味又不會太油膩➡️滷水鵝腎亦是滷得非常之入味,咬落去有爽口嘅感覺,真係食過返尋味➡️紅腸、滷水蛋這一款我認為叫食滷水係必叫嘅食材,所以兩款都嗌咗少少,亦如常一樣咁好食☺️店舖另外亦有不同飯類,因為真係所有食材望落去都非常吸引👍🏻😃整體嚟講依間滷水外賣店係我必定會再去斬料嘅店舖,因為除咗味道吸引、外貌得體,而且價錢亦非常合理,真是一間非常親民的舖頭。此外,店舖員工

➡️半隻滷水鴨

🍗由於每樣都好想食,所以不同款都買咗少少
➡️滷水鵝腸

➡️滷水鵝腎
亦是滷得非常之入味,咬落去有爽口嘅感覺,真係食過返尋味

➡️紅腸、滷水蛋

店舖另外亦有不同飯類,因為真係所有食材望落去都非常吸引👍🏻

😃整體嚟講依間滷水外賣店係我必定會再去斬料嘅店舖,因為除咗味道吸引、外貌得體,而且價錢亦非常合理,真是一間非常親民的舖頭。此外,店舖員工亦都非常之好,不但熱情款待,而且亦禮貌至上,令我買起上嚟更加開心😁😁