2012-04-02
一個星期六的晚上約了一位好久不見的朋友, 感覺上去西式餐廳會比較o岩Feel剛巧朋友的中銀信用卡, 在Ruby Tuesday有6折!於是就決定去尖沙咀新港中心的分店但由於6點幾才決定好地點, 結果我馬上去到尖沙咀拎位留低了手機號碼, 服務員說差不多有位會打給我, 但起碼要一個小時後其實係附近行下街, 1-2個小時好快過je最後等了110分鐘 !!( 除左等黑夜壽司, 好耐無試過等位等咁耐~~ )但係, 唔洗一直keep住係現場等聽叫籌號, 其實幾方便! 可以跟朋友周圍行街, 直到佢打黎先番番去 讚!由於佢唔想食Burger, 我又唔想食Steak, 於是就叫了Triple Play+海鮮飯Triple Play (原價$288) 看見那麼多網友推介, 再加上本人都幾鍾意食呢種Pork Ribs, 所以我都叫左一碟黎試除了Ribs, 還有Golden-fried Shrimp + Chicken tenders燒肋骨的燒汁好正呀, 好香濃, 肉都幾多炸蝦和炸雞都幾香口, 配埋檸檬汁, 酸酸地味道都幾夾仲配左一款疑似沙律醬, 還有辣醬, 正~!!這個焗薯是Triple Play的配菜
剛巧朋友的中銀信用卡, 在Ruby Tuesday有6折!
於是就決定去尖沙咀新港中心的分店
但由於6點幾才決定好地點, 結果我馬上去到尖沙咀拎位
其實係附近行下街, 1-2個小時好快過je
最後等了110分鐘 !!
( 除左等黑夜壽司, 好耐無試過等位等咁耐~~ )
但係, 唔洗一直keep住係現場等聽叫籌號, 其實幾方便!
可以跟朋友周圍行街, 直到佢打黎先番番去 讚! 由於佢唔想食Burger, 我又唔想食Steak, 於是就叫了Triple Play+海鮮飯
Triple Play (原價$288)
燒肋骨的燒汁好正呀, 好香濃, 肉都幾多
炸蝦和炸雞都幾香口, 配埋檸檬汁, 酸酸地味道都幾夾
仲配左一款疑似沙律醬, 還有辣醬, 正~!! 這個焗薯是Triple Play的配菜
那堆Sour Cream溝埋薯仔, 真係幾好味
New Orleans Seafood (原價$228) 飯好像沒什麼味道, 要撈埋魚肉加埋上面的汁一齊食先好味道!
兩個人剛剛清哂碟上所有東西, 真係好飽呀! (1男1女)
無胃口再食甜品了
下次再叫其他野試~~
不過可能晚市太忙, 好多時都要等一等, 先有Waiter可以Serve
BY THE WAY, 近住門口的台會有點嘈, 因為旁邊的餐廳經常開大喇叭, 叫籌號