2016-05-11
很美味的蟹肉漢堡包剛剛嘅星期一同左一位我好欣賞同尊重嘅朋友嚟到中環食咗一個快速午餐,順便利用呢一個幾小時嘅時間響呢個咁叻嘅朋友身上學學野!選址揀咗呢一間Holy Crab . 最主要係買蟹肉同埋海鮮為主嘅餐廳入到黎有少少覺得似潛水艇座位舒適而且感覺幾特別,門外呢擺放着佢哋嘅特色龍蝦公仔!呢度嘅午餐價格好合理㗎,最平嘅套餐有大概$98另外呢就$110知道$178不等!我同朋友就點左一個意大利飯同埋招牌嘅蟹肉漢堡泥share !午餐套餐,有包餐湯或者沙律主菜同埋甜品是日嘅湯係雜菜湯,沙律呢系蕃茄胡麻沙律!沙律用上我最愛嘅芝麻菜,味道帶點苦,很吸引!先來嘅係呢個超級吸引嘅蟹肉漢堡,包用上十分之鬆脆嘅麵包,陪上牛油,香味十足而且外脆內軟!重點是中間那個自家製嘅蟹肉扒!鮮甜彈牙,蟹肉滿瀉!而且很厚!配上芝士片,芝士令到蟹肉扒嘅整體味道更加香!雖然簡單咳十分之好食,酸瓜同蕃茄蔬菜等等分開上,客人可以隨自己需要夾係漢堡中間!配上香脆熱辣辣帶點香辣嘅薯條,呢個蟹肉漢堡比起平時食嘅牛肉漢堡更健康更鮮甜和獨特!價錢合理十分抵食,食完真係好飽啊!另外叫咗嘅雜菌意大利飯,分量雖然比較細但係呢食落去充滿未到意大
剛剛嘅星期一同左一位我好欣賞同尊重嘅朋友嚟到中環食咗一個快速午餐,順便利用呢一個幾小時嘅時間響呢個咁叻嘅朋友身上學學野! 選址揀咗呢一間Holy Crab . 最主要係買蟹肉同埋海鮮為主嘅餐廳入到黎有少少覺得似潛水艇座位舒適而且感覺幾特別,門外呢擺放着佢哋嘅特色龍蝦公仔! 呢度嘅午餐價格好合理㗎,最平嘅套餐有大概$98另外呢就$110知道$178不等!我同朋友就點左一個意大利飯同埋招牌嘅蟹肉漢堡泥share !
午餐套餐,有包餐湯或者沙律主菜同埋甜品 是日嘅湯係雜菜湯,沙律呢系蕃茄胡麻沙律!
沙律用上我最愛嘅芝麻菜,味道帶點苦,很吸引! 先來嘅係呢個超級吸引嘅蟹肉漢堡,包用上十分之鬆脆嘅麵包,陪上牛油,香味十足而且外脆內軟!重點是中間那個自家製嘅蟹肉扒! 鮮甜彈牙,蟹肉滿瀉!而且很厚!配上芝士片,芝士令到蟹肉扒嘅整體味道更加香!雖然簡單咳十分之好食,酸瓜同蕃茄蔬菜等等分開上,客人可以隨自己需要夾係漢堡中間!配上香脆熱辣辣帶點香辣嘅薯條,呢個蟹肉漢堡比起平時食嘅牛肉漢堡更健康更鮮甜和獨特!價錢合理十分抵食,食完真係好飽啊! 另外叫咗嘅雜菌意大利飯,分量雖然比較細但係呢食落去充滿未到意大利飯口感十足飯粒煙煙銀銀十分可口配合香濃嘅菇未同埋不同品種嘅菇,十分馨兒適合女性作個light lunch 啊! 這裏嘅午餐飲品可以唔使加錢佩雜果賓治或者檸檬梳打兩杯都好好飲啊!最後埋單唔使$300為返百零蚊一位咋!強烈推薦呢個蟹肉漢堡真係食過返尋味啊!