2020-09-20
1️⃣芝士草莓幫幫 $42 (COLD)士多啤梨沙冰,面頭仲有一粒士多啤梨同芝士奶蓋。沙冰飲落好清新!飲得出真係用新鮮士多啤梨打出嚟而唔係化學嘢,而且甜度適中,飲落冇負擔;芝士奶蓋好濃厚,係比較多鹹味嘅芝士奶蓋,份量都好夠,唔會飲到最尾冇晒。下次會試埋嗌無糖,好似會再light啲健康啲。2️⃣抹茶芝士丸丸 $42 (COLD)[舊照]好香濃嘅鹹芝士奶蓋,要攪勻杯嘢飲就飲到微微苦澀嘅抺茶味,配埋一齊都不錯。白玉代替咗珍珠,感覺更加健康。3️⃣伯爵朱古力 $40(COLD)伯爵茶同朱古力嘅配搭真係好少見,成杯嘢飲面頭仲有一大舊用朱古力醬包裹住嘅棉花糖。係未攪勻之前飲,隱約都有伯爵茶嘅味道,唔算好出;攪勻之後,成杯嘢飲都係濃濃嘅朱古力味,唔係死甜㗎,係帶有苦澀味嘅朱古力,所以我飲到咁上下就飲啖棉花糖平衡下。杯嘢飲嘅冰都比較細,所以唔怕飲到後尾沖淡咗朱古力味,亦都keep到凍冰冰!✴️推薦芝士草莓幫幫,飲落真係好清新,對唔鍾意飲好甜嘅人嚟講真係好適合;而抹茶芝士丸丸都值得一試。🧡感謝用心睇到呢度嘅你地🧡
2️⃣抹茶芝士丸丸 $42 (COLD)[舊照]
3️⃣伯爵朱古力 $40(COLD)
🧡感謝用心睇到呢度嘅你地🧡