2022-04-10
身邊有好多朋友試過後街牛扒都極力推介,上網又睇到可以book位就決定嚟試試。當日我哋叫咗2款lunch set,套餐包頭盤、沙律、是日餐湯(蘑菇湯)、麵包同是日甜品(Macaroon)。🦀意大利黑松露蘇格蘭蟹肉蟹皇扁意粉($320)我終於明白點解明明餐廳主打牛扒但好多人都推薦呢個蟹意粉,因為真係好好食!😍 一上枱我淨係見到滿滿嘅黑松露蟹肉蟹黃醬鋪滿成個碟,完全蓋過曬啲意粉🤤食落去蟹膏香味就喺口腔入面散開,每條意粉都掛滿醬汁同蟹肉,每⼀啖都係幸福嘅感覺🥰神秘牛扒 ($460)我同朋友好奇心驅使下就叫咗神秘牛扒,但我哋都唔記得咗個名😂🥲牛扒雖然肉味濃,但可能medium rare啲肉太生實在好難咬😅 不過值得一讚係牛扒外皮有燒過,所以焦香香脆。跟配嘅法式忌廉牛油薯蓉都算綿滑,餐紅酒朋友飲咗一啖就冇飲。下次我都係會乖乖地揀返自己知道係咩嘅牛扒可能會好啲🤣
🦀意大利黑松露蘇格蘭蟹肉蟹皇扁意粉($320)
神秘牛扒 ($460)