2019-04-19
依間鋪頭,都想試好耐lu終於今次生日飯中,可以一試,因為成日睇到open rice d相,覺得食物款幾特別,主要係點心~自己最想試就係個奶黃包,個外表睇相已經覺得好型我地叫左兩款飲品,聽聞都係佢地自家制,我飲果款係唔酸梅雪梨🍐汁,初飲覺得個味道怪怪,初時唔知以為佢地俾錯酸梅汁,一問之下,佢地話係自家研發ge,飲多幾啖適應左都幾開胃到小食啦,以下係麻醬粉皮同豬手,個豬手食落味道唔錯,同埋細細件幾易入口,反而個粉皮就無咩大驚喜啦🤔跟住,睇相就知我最想試ge奶黃包啦,因為好味同被賣相吸引下,都無影到流心個效果果然無叫錯,真心覺得好食,值得一試再試依個無記錯,係黑松露煙三文魚🍣燻蛋,我食左兩粒😱第二粒都唔敢食蛋黃啦,食一粒覺得唔錯,但多食就會膩啦,尚算可以啦至於依個呢,就係酸菜魚啦,同menu相片好大出入,根本係偽冬蔭功湯魚,魚方面都算滑ge,配料都頗多,但唔覺得係酸菜魚,所以依個較為遜色如果下次會試其他,依個要再考慮淮山炒秋葵,我覺得都算出色,初時唔係想叫依款蔬菜🥬,但因為無灑,雖然無,但依個我係食得都較多,味道唔錯乳鴿係家人必叫,我無份食,但睇賣相都唔錯,同埋會配備手套俾你,都幾細心依個我
依個我又係唔食得,係俾我影相用,係冰皮壽桃榴槤,屋企人話有驚喜,唔錯喔
而我就食依個雪梨🍐...點知味道完全同飲品一模一樣...都迫住食埋佢啦🤣所以唔太特別,只會再更開胃