2021-10-23
個餐廳感覺唔錯嘅,裝修餐廳感覺企理,所以入去一試。佢set lunch都有十多個選擇,選擇都算多,有部份可以配飯意粉或薯菜。首先介紹吓個德國香腸拼盤,入面有四條腸,配薯菜。嗰四條腸都幾好食,但係薯菜就比較少,沒有Offer茄汁,薯條被腸仔啲汁整到淋哂,加兩片翠玉瓜和兩片紅蘿蔔,味道OK嘅,算不過不失。另外叫咗個紐西蘭西冷扒,呢碟真係超唔掂,首先佢唔會問你要幾多成熟,都冇所謂,切落去唔係全熟都感覺OK嘅,點知一食落口就知中伏!佢嘅堅韌程度,簡直跳出你想像,望落去件扒,好似一啲肥料都冇,完全錯晒,而且一啲香料或鹽或胡椒味都冇,有嘅係好重好重好重嘅雪味!究竟我食咗啲乜?呢碟餸唔係失望咁簡單,直頭係有啲嬲!好啦再嗌左個特色烤乳豬,$198真心唔值,佢size 好似一隻大雞髀咁,個面係脆嘅,入面肥膏偏多,味道可以,好過件牛扒嘅,值唔值見仁見智啦⋯⋯