2012-07-04 18 views
無所事事放假沒有地方去岩岩訓醒記起朋友說我家附近有間食咖哩好好味的餐廳可是他說不到名字我上open rice查一查.......好耐之前曾經去過箕筲灣的咖哩屋可是西灣河的就沒去過一於去試下 依食評所講中辣一D都唔辣所以一心就要去食大辣去到大概12:30無人等位很好因為我自己一人 怕阻人做生意幸好一張細枱在角落不過也就是在吧枱附近 老闆娘在繁忙工作時我也感受到那份緊張 是我放假不想有的急不過也沒辦法一見到MEUN有好多野都想食鰻魚配咖哩汁好似好正烤雞我也有興趣不過見到下面咖哩旁邊的辣椒ICON就想試左最正宗的牛仔腩先反正咁近 如果好食以後可以多D黎試其他的落單時我表示想食大辣老闆娘的人物就非常大反應同我講"大辣?好辣架喎,到時太辣我救你唔到呀"由於肴底都係要番中辣餐湯/南瓜湯 - 比較滿意既係即磨糊椒,湯本身南瓜味不濃,"杰"身,味道一般咖哩牛仔腩/中辣 - 黎到時熱辣辣,配埋果日既陽光,真係色香味俱全,薄餅未黎都試下夠唔夠辣先,果然夠辣了,中辣係我可以食既野味辣度,係咁食咖哩汁裡面既牛肉碎,正!薄餅到左,再食牛腩仔,煙勒口感又"林"身既牛腩仔,好好味!不負我既期望薄餅薯仔味 - 嘩
無所事事放假沒有地方去
岩岩訓醒記起朋友說我家附近有間食咖哩好好味的餐廳
可是他說不到名字
我上open rice查一查.......
好耐之前曾經去過箕筲灣的咖哩屋

反正咁近 如果好食
以後可以多D黎試其他的
落單時我表示想食大辣
老闆娘的人物就非常大反應同我講
"大辣?好辣架喎,到時太辣我救你唔到呀"
由於肴底都係要番中辣

餐湯-南瓜湯
咖哩牛仔腩-中辣
薄餅薯仔味 - 嘩!有成4大塊,一見到我都知應該食唔晒了,特登唔點汁食下薄餅,裡面既薯仔都好好味,又係熱辣辣上,好軟熟,現埋咖哩汁真係一流,我本身真係好中意
配薄餅-薯仔味
餐茶我飲涷檸茶走甜
茶底淡味,可改善

我再光顧既機會率好高,下次一定試其他野
老闆娘話下次可以同佢講中辣再辣少少黎挑戰下...hahaha
食物係好好,不過環境一般,似家庭式經營的茶餐廳,冷氣機仲滴水
如果可以改善埋,就PERFECT!

Other Info. : 平日SET LUNCH比較平,假日SET LUNCH$68加一
2012-07-02
$75 (Lunch)