2019-04-11
主題餐廳愈開愈多,但以八哥為主題就真係史無前例🐶店鋪好多擺設同餐具,甚至甜品都係有佢既蹤影。夜晚9點幾先用餐所以都好多位置,就選擇咗窗邊位置望到馬路!點左枝Fox Brook Cabernet Sauvignon 2014,USA 紅酒,主菜就卡邦尼意粉配溫泉蛋及澳洲和牛漢堡,甜品就八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕!卡邦尼意粉配溫泉蛋🍝🥚白汁好濃,配有蘑菇及煙肉,味道一流唔會好鹹,流心蛋黃配上意粉!一個字:絕😋澳洲和牛漢堡🐮生菜🥬蕃茄🍅及酸瓜🥒配料都係分開,可按個人口味隨意搭配。麵包夾有芝士及漢堡,麵包較淋,加上和牛漢堡頗多肉汁,最後係放棄左個麵包底無食🙈粗身薯條應該來自新鮮馬鈴薯而唔係冰鮮,帶有少許薯仔皮,好香脆而且份量十足八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕件慕絲造型還原度💯分,細緻到皺皮紋同腳掌都清晰可見,睇見係會唔捨得食😍當然要相機食先。蛋糕口感軟身及頗滑,芝士味重都唔太流影完相唔捨得之下都要品嘗下,未知係咪雪得太硬,經過一番武力好唔容易切開😱😂口感唔似慕絲,有朱古力味同好重雪味🌝因為掛住飲酒同玩個八哥朱古力慕絲,不經不覺到店鋪關門時間,店員都有禮在旁坐著等候無趕我地走,都唔好意思影餐廳周
卡邦尼意粉配溫泉蛋🍝🥚
澳洲和牛漢堡🐮
八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕
因為掛住飲酒同玩個八哥朱古力慕絲,不經不覺到店鋪關門時間,店員都有禮在旁坐著等候無趕我地走,都唔好意思影餐廳周圍環境😂結帳後可保留收據下次當現金卷使用。