2021-10-25
秋風起、最適合約埋三五知己一起去烚下烚下😃。說時遲那時快,朋友話海天晉有間「牛八涮涮煱專門店」,有一人一煱午市單碟套餐推出(14:00-16:30)。每人除揀一款套餐外,還有多款蔬菜、菇類、丸類、雪芭、飲品等任食任飲,食用限時個半鐘,於是便立刻去試下 😘一入舖內就👀到有張4人卡位,覺得好正好寬敞便立刻坐底,四圍地方明亮整潔好舒服 😊餐牌內有許多午市單碟套餐選擇,連湯底都有6款咁多添!😉 我和朋友點了2份牛八、1份海鮮及1份豚肉併雞肉 ,兼2款湯底!😚👇🏻“海鮮盛合”~大致唔錯,海鮮都頗新鮮,啲蝦仲好大隻添!😄👇🏻“牛八”~比較遜色,👀落幾靚,但牛肉味不濃兼烚後肉質比較粗硬 🙄,我諗可能比較貴嘅「嚴選」牛肉會好啲掛!🤔👇🏻“豚肉、雞肉”~估唔到啲雞肉好滑嫩 😃,但豚肉就麻麻喇!😐👇🏻“雜菜、菇類、調味”~好多款式,食材新鮮 😜👇🏻我的至愛“雪芭”,配埋朱古力脆脆 👍🏻😋除👆🏻,還有👇🏻其他選擇!😏總體而言,單碟套餐價錢唔貴算超值,連埋加一都係三百鬆dd,加埋周圍環境及衛生👍🏻,兼坐得舒適,與朋友們相聚一刻,都係唔錯嘅選擇啊!😘
餐牌內有許多午市單碟套餐選擇,連湯底都有6款咁多添!😉
👇🏻“雜菜、菇類、調味”~好多款式,食材新鮮 😜
👇🏻我的至愛“雪芭”,配埋朱古力脆脆 👍🏻😋
除👆🏻,還有👇🏻其他選擇!😏