2017-10-07
星期六下午三點半同媽媽黎吃tea,唔使等位。我地叫左兩個set($128)有沙律/餐湯、主菜、凍橙茶/咖啡。👌🏻沙律: 算特別,有豆,隻醬酸酸地。餐湯 係番茄湯,媽媽話太酸,我唔食番茄所以比唔到意見。✅松露雜菌手製闊條麵: 好味呀!黑松露入味,闊條麵軟硬度適當,蘑菇幾新鮮而且份量算多!👌🏻啤酒炸青衣魚柳 薯條 柑橘椰菜絲沙律: 唔錯。最遺憾無塔塔醬,原本以為fish & chips一定配塔塔醬,但佢地只有番茄醬,由於本人唔吃番茄所以唯有乾啃。整碟份量非常足夠,魚柳味道唔錯但炸皮太厚,薯條似乎炸得太耐 不過係睇個人口味,椰菜絲沙律醬多。如果有塔塔醬會開心好多...✅凍橙茶: 清新香甜。少了檸檬茶的酸味,多了橙香的甜味,飲得出無加糖。比預期好飲!唔記得影相。🏠裝修固然靚,燈光比較暗。人多所以吵都無辦法,不過都適合休閒坐。