2017-09-10
TGIF食乜好~多年前都試過法國小屋~印象不錯!是日老公想黎初體驗一下~好!就等我睇睇係咪繼續咁好味咁warm先訂座8半 和老公早到了 窩心的店員馬上安排我地先坐在門外座位等候 仲附上餐牌添好!夠鐘入座!我地亦揀好晒 馬上點餐熱柑桔話梅蜜(左)熱柚子蜜(右)- 兩款都OK 不會過甜黑松露帶子雜菌意粉 $88 店子的招牌菜之一 黑松露控表示推介!意粉不會過淋 汁料配上洋蔥減卻飽膩感 帶子亦煎得香 好味煙三文魚PIZZA $128 內含水牛芝士、法式芝士同煙三文魚,加上新鮮車厘茄等,簡單既材料已經做出香噴噴好滋味 PIZZA底不會過乾過厚 好快就KO了!雞肉蘑菇批 $25 熱辣辣上桌 好可愛的碟子啊批面夠香酥 雞肉嫩滑 蘑菇香 整個就是好味道啊法國皇帝批 $42 起香港 法國餐唔係度度有 仲要係平價而好味既法國餐 更難 呢度真係好選擇 皇帝批價廉物美 賣相同味道都正 老公都心心眼了食物份量夠 肚子飽足温暖 臨行時 老闆娘一句「多謝鄧生!」真心心頭也暖了 雖然店子枱數不多 但要記得每枱訂座人的姓氏 也要用心 才能記著吧!喜歡這店子從食物到待客態度的窩心 一定會再來的
熱柑桔話梅蜜 熱柚子蜜
熱柚子蜜(右)- 兩款都OK 不會過甜