🥪🥪🥪從台灣紅到香港三文治▫️一小時內吾食記得擺雪櫃▫️三件減$5☑️斑蘭起司- $22呢款喺香港限定嘅口味,而我自己本身都幾鍾意斑蘭嘅香味,所以一睇menu就決定要試。4片三角形面包,夾左3層醬,所以不能分開2件share。麵包十分軟熟,斑蘭果層係忌廉黎,好滑而且散發出淡淡嘅斑蘭味,但又不會覺得油膩。中間仲有一層芝士同美奶滋,好夾。🆗草莓起司-$21呢款個包裝特別靚,但味道較為普通,2層都係士多啤梨果醬,同超市買到嘅味都幾似,由於果醬較甜,所以吾係幾食到中間嗰層起司嘅味。☑️海鹽焦糖 -$22呢個係最新推出,有2層有脆脆口感,十分特別,甜中帶少量鹹味,吾會過甜,而中間嘅美乃滋好滑,同脆脆夾埋,口感十分豐富。
🥪🥪🥪
從台灣紅到香港三文治