2019-05-17
又有一間新茶記誕生,見到天天大排長龍,今天放早。👀見不是太多人,那就試試看啦我們兩人,點了一個炸🐠薯條,一個肉醬意粉下午茶餐。首先是肉醬意粉先到,份量都可以接受,意粉不會焗得太乾,這個都ok隔了陣,個炸🐠薯條嚟到,一睇個份量,比起附近茶記算超迷你,但價錢又一樣🤔🤔心諗中伏坐了一陣,見到其他配上沙律的是大大碟。我便多口問了收銀,收銀說那是正價餐點,所以那麼大份。那我便打🐍 隨棍上問了價錢,她說5十幾蚊到啦。我便同fd說,附近3十幾蚊下午茶都有,咁洗👻光顧 個炸🐠就是普通炸魚,薯條就唔似炸過,太過白,似焗多,no good😬😬😬到第二天,我又深深不忿,再試埋過夜晚,睇下是否真的那麼好食,還是新屎坑三日香😂我們到的時間約7點多,還長長的龍,等了約10 mins 左右就有位。一去到見到張櫈,一堆汁,之後就叫店員清理,但服務員只清理櫈上物體,而櫈底又沒有理會。唉,算啦,反正都係試完一次算吧。我們點了一個晚餐梅菜扣肉煲,晚餐是包例湯,一碗飯,熱飲一杯另外一個散叫韭黃蝦仁炒蛋,要加15蚊才包湯飯和飲品例湯似水😥😥😥,兩個餸都可以接受不過服務態度太差,而且凍飲加3蚊,附近茶記食物質素,服務,價錢都比性
我們點了一個晚餐梅菜扣肉煲,晚餐是包例湯,一碗飯,熱飲一杯
另外一個散叫韭黃蝦仁炒蛋,要加15蚊才包湯飯和飲品
例湯似水😥😥😥,兩個餸都可以接受
不過服務態度太差,而且凍飲加3蚊,附近茶記食物質素,服務,價錢都比性價高。所以不會再考慮,就當到此一遊吧😂