我好鐘意試新菜館的; 今日行開九龍城, 經過金泰美食, 隨意行入去試下; 先講食物品質, 當晚order了以下4道菜+1飲品; 1. 菠蘿炒飯 - 炒得好難食, 得個. d飯炒得好爛, 菠蘿又少,賣相好差, 炒到好似一堆垃圾咁. 又唔好食,又冇味~! bad 2. 咸魚炒芥蘭 - 又係冇味, d菜又多渣, 咸魚都唔咸,又係冇味~! 3. 串燒豬,雞,魚餅各1串 - my god 又係冇味, 得個字, d沙爹汁又稀, 又冇沙爹味, 仲好似甜甜地. bad 4. 咖哩炒聖旨 - 一d咖哩味都冇, 咖哩汁水汪汪, 全碟都係得個殼?? 肉得幾條, 殼肉比例完全不成正比, ~bad! 5. 椰皇沙冰 - 得個字 全無椰汁味~~再講地方環境,簡直勁差~!! 好似飯堂咁, 排排坐,食粉果...!!! 擺枱擺到又迫又窄,坐得好唔舒服 攪到我走的時候要推開張枱, 仲要全行人起身讓我出去, 我才走得, 攪到好鬼瘀!!! 總之以後都不會再去~~~!!!! 後悔~後悔~!!!!
先講食物品質, 當晚order了以下4道菜+1飲品;
1. 菠蘿炒飯 - 炒得好難食, 得個[爛字]. d飯炒得好爛, 菠蘿又少,賣相好差, 炒到好似一堆垃圾咁. 又唔好食,又冇味~! bad

3. 串燒豬,雞,魚餅各1串 - my god 又係冇味, 得個[乾]字, d沙爹汁又稀, 又冇沙爹味, 仲好似甜甜地. bad

肉得幾條, 殼肉比例完全不成正比, ~bad!

5. 椰皇沙冰 - 得個[冰]字
全無椰汁味~~

再講地方環境,簡直勁差~!!

好似飯堂咁, 排排坐,食粉果...!!!

擺枱擺到又迫又窄,坐得好唔舒服
!!!
總之以後都不會再去~~~!!!! 後悔~後悔~!!!!
2010-01-23
$100 (Dinner)