2013-10-08
昨晚朋友生日,他提意去九龍城竹園,雖然都聽過呢間野好唔得,但壽星公開到聲,又即管去試下,所謂好唔好都一餐姐,點知食完即刻就同自己講,咁差海鮮點解仲有咁多人食,一定要爆!八條仔食飯,我去到已經開始上菜1) 白灼蝦 - 係細隻d,但都無嘜問題。2) 椒鹽瀨尿蝦 - 唔夠味,細隻無肉! 3) 炸子雞 - 好咸! 4) 蒜蓉粉絲蒸帶子 - 呢味就經典啦!帶子係梅,個殼係舊,好明顯係將d急凍帶子放落個舊殼到蒸!!!! 5) 芝士焗龍蝦 - 還可以。6) 薑蔥炒蟹 - 成碟最大果隻蟹蓋都無三寸長,邊有肉食架,好心啦,養大少少先啦! 7) 蒸鮑魚 -唔太新鮮,又係成碟最大果隻都無兩寸! 8) 蒸魚 - 呢味係另一經典!我未試果外邊食過條魚可以咁細條,由頭度到尾應該得八寸長左右,味道我唔知,因為我見到都唔想食!!! 最後加兩碟青菜、一碟炒飯、三橙汁、八支啤酒,成為$2100。其他環境、服務都可以。睇個價錢其實唔算貴,但食呢d肥料就唔值囉,呀蘇話齋:「嘟」左佢啦!
八條仔食飯,我去到已經開始上菜
1) 白灼蝦 - 係細隻d,但都無嘜問題。
4) 蒜蓉粉絲蒸帶子 - 呢味就經典啦!帶子係梅,個殼係舊,好明顯係將d急凍帶子放落個舊殼到蒸!!!! 5) 芝士焗龍蝦 - 還可以。 6) 薑蔥炒蟹 - 成碟最大果隻蟹蓋都無三寸長,邊有肉食架,好心啦,養大少少先啦! 7) 蒸鮑魚 -唔太新鮮,又係成碟最大果隻都無兩寸!
其他環境、服務都可以。