2023-11-20
啟岸The Vantage樓下既食街都算搞得五光十色聚集到唔同既小食店, CAFE, 手搖飲店, 麵包鋪, 冰室掛滿燈籠既巷仔令人想入去EXPLORE下巷尾就係呢間日式甜品店 - 御來光茶社同朋友食下蛋糕,傾下計, 星期六下午係一個輕鬆既QUALTIY TIME柚子芝士蛋糕保持到同日本相同的甜度, 但同時又有法國舒芙蕾既輕盈質地雖然係芝士製, 但一點膩嘅感覺都無,加上柚子風味,清新同時中和微酸既味道檸檬拿破崙一口咬下,檸檬清香撲鼻而來熱愛蛋糕既人一定會愛上它,甜度剛好, 香氣十足, 外皮酥脆口感楊枝甘露最近睇台灣YOUTUBER黎香港旅行介紹楊枝甘露已經好想飲平時都無留意到原來楊枝甘露係香港茶樓首創既甜品,以家係台灣同日本都相當受歡迎呢到既楊枝甘露足料到手搖杯係非常有贅手鮮甜可口的芒果肉,加入柚子肉在香滑的椰汁中紫薯芝士奶蓋勁靚!!!!!!!! 白色同紫色交搭住既顏色好夢幻飲落好順滑,又唔會好甜芝士奶蓋係屬於少少咸個款,配合有紫薯蓉嘅紫薯奶夾雜鹹甜, 味道有層次
掛滿燈籠既巷仔令人想入去EXPLORE下
巷尾就係呢間日式甜品店 - 御來光茶社
柚子芝士蛋糕
保持到同日本相同的甜度, 但同時又有法國舒芙蕾既輕盈質地
檸檬拿破崙
一口咬下,檸檬清香撲鼻而來
楊枝甘露
最近睇台灣YOUTUBER黎香港旅行介紹楊枝甘露已經好想飲
呢到既楊枝甘露足料到手搖杯係非常有贅手
鮮甜可口的芒果肉,加入柚子肉在香滑的椰汁中
紫薯芝士奶蓋
勁靚!!!!!!!! 白色同紫色交搭住既顏色好夢幻
飲落好順滑,又唔會好甜
芝士奶蓋係屬於少少咸個款,配合有紫薯蓉嘅紫薯奶
夾雜鹹甜, 味道有層次