2019-08-03 292 views
今日公司系銅鑼灣有一場活動要搞 ,就過左黎啦 ,趁住未開始之前同 同事黎食嘢醫醫肚先啦 !!! 嘻嘻嘻 食中式嘢 最愛既點心呀🥧 。 宮庭點心盤 一個盤就有齊哂全部嘢啦 , 仲要個盤勁靚喎 好復古 勁吸精呀影相打卡一流呀 !! 天鵝酥🦢 ,有兩隻系最頂層 雙雙對對 ,皮炸到一層層好酥脆 樣子可愛 ,食落有少許油 入面系紫薯蓉 有啲苦 ,我麻麻實有人喜歡嘅 。 紅菜頭餃 , 紅色黎至菜汁 入面有大量既大蝦都幾鮮甜下 。 黑金流沙包 , 入面滿到瀉既奶黃餡 勁正呀 一打開流晒出嚟 。 太極馬拉糕 個樣真系好得意呀 呢個打卡都都得喎 ,分得好靚黑同白 ,糕好鬆軟 黑糖好岀 。 石鍋鮑魚雞粒飯 出到嚟熱到咋咋咋聲 ,聞到勁香飯香味 用料勁多淨係鮑魚粒基本上啖啖都食到 ,食到最好仲有飯焦添㗎 !! 勁好食必推

食中式嘢
最愛既點心呀🥧 。

宮庭點心盤

影相打卡一流呀 !!

天鵝酥🦢 ,有兩隻系最頂層 雙雙對對

紅菜頭餃 , 紅色黎至菜汁 入面有大量既大蝦都幾鮮甜下 。

黑金流沙包 ,
入面滿到瀉既奶黃餡 勁正呀 一打開流晒出嚟 。

太極馬拉糕

個樣真系好得意呀

石鍋鮑魚雞粒飯

出到嚟熱到咋咋咋聲 ,聞到勁香飯香味

用料勁多
淨係鮑魚粒基本上啖啖都食到 ,食到最好仲有飯焦添㗎 !!

勁好食必推