2023-11-23 45 views
一開始行到入去間餐廳係覺得充滿神秘感,成個設計格調係好復古優雅,而且用餐地方係為樓上第二層,喺行緊上去嘅途中會望到有好多歐洲風格的相和擺設,令到我都停咗落嚟望一望(*^_^*) 行上去第二層會見到好有空間感同樓底好高,成個餐廳設計依舊好復古典雅,例如會有棗紅啡色的長沙發,淨係喺度打卡都可以打好耐🥹🫶另外值得一讚嘅就係依度嘅服務員都十分有禮貌,而且會成日幫我哋加水,好值得加分🤤🤤💜Matcha Lamb Chops🍴 💰$308Extra sides -Mixed Vegetables +$25 & -Mashed potato +$35一上枱就即刻俾佢嘅靚靚擺盤吸引住,成個擺盤係好有空間藝術感,而且side dishes嘅材料都有精挑細選過,當中包括有機蕃茄仔、紅蘿蔔🥕、蘆筍、三粒小團子(meow小編勁鍾意!所以覺得好驚喜(*☻-☻*)!!!)首先係主食方面,有兩塊勁大勁厚身的羊架,同平時出面就瘦瘦的、勁多脂肪嘅羊架完全唔同!!! 而且係因為叫咗五成熟,所以係勁易切開~由於今次佢哋選用抹茶粉🍵去吊味(估唔到可以加抹茶粉去配搭( ̀⌄ ́)),所以羊架面頭和盤的底層會有好多抹茶粉,食落會有好

💜Matcha Lamb Chops🍴 💰$308
Extra sides
-Mixed Vegetables +$25 &
-Mashed potato +$35

首先係主食方面,有兩塊勁大勁厚身的羊架,同平時出面就瘦瘦的、勁多脂肪嘅羊架完全唔同!!! 而且係因為叫咗五成熟,所以係勁易切開~由於今次佢哋選用抹茶粉🍵去吊味(估唔到可以加抹茶粉去配搭( ̀⌄ ́)),所以羊架面頭和盤的底層會有好多抹茶粉,食落會有好濃的抹茶味,係有啲苦澀味,所以會辟走咗羊的蘇味~如果想再要啲醬汁調味,旁邊都會有個秘製醬汁,可以吱落啲羊架度,豐富個口感~

所有side dishes都煮得好入味!!!
小團子係有落到醬油🍡去調味,會有小小鹹鹹地的味道👅,而且真係十分煙靭!!!(^^)
雖然薯蓉同炒雜菜係另外加錢,但係佢哋都表現得一啲都唔失色,
薯蓉應該有落到橄欖油和牛油去烹調,所以味道係十分濃郁(o^^o)另外,椰菜仔係可以煮到辟咗陣苦味,配埋蘑菇一齊炒得十分入味(^^)

💜Magic Mushroon🥄 💰$98
終於俾我呢個蘑菇甜品,之前成日見啲人喺網上叫依度甜品,而且嚟到餐廳都見到好多枱叫,所以點都要試一試(*^^*)
上層係紅桑子moose配草莓醬,而下層係白桃moose配玫瑰荔枝醬~
食紅桑子moose嘅時候估唔到切落去比想像中硬,比較實身啲,食落係有好濃郁的紅桑子&草莓味道,好似食緊雪糕咁😻😻🩷而去到下層的白桃moose係相對上比較淋身少少,而且會多少少甜味😚🫶
蘑菇嘅旁邊都會有啲餅碎同雜莓乾做裝飾,當我哋張moose加埋入餅乾碎一齊食,就會增㖭多重咬口感~(^з^)-☆

💜 Pink Lady 🍸 💰$98
成杯Cocktail係勁pinky昅晴,同個名一樣勁有少女心😚🩷飲落去完全唔似飲緊cocktail~有少少似飲緊梳打咁,飲落係幾清新而且又酸酸的草莓味道^o^但係飲耐少少就開始微微的酒味🤣👅

Pink  lady
Matcha Lamb Chops