2024-11-08
Lunch Time與同事一齊搵食,離遠已經見到有間餐廳門口非常之搶眼🤩懷舊大戲柵既門面,仲有霓虹燈招牌,真係好有老香港情懷feel🥰一於入去嘆返個lunch先😋🌀沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡$38呢度好特別竟然有沙嗲牛肉熱香餅😮估唔到傳統茶仔沙嗲牛配芝士同熱香餅係咁夾嘅!沙嗲牛肉味道濃郁,有少少麻辣香味,再加埋糖漿落去鹹甜交替真係別有一番風味😋🌀滑蛋叉燒飯$68一上枱真係有啲嚇親,係大碟到嚇親🤣係我食過最大碟嘅叉燒蛋飯,叉燒蛋多到冚晒成個飯面😮蛋煮得好嫩,叉燒比較瘦,再加埋甜豉油食,正👍🏻🌀沙嗲牛肉太陽蛋公仔麵$55經典港式早餐嘅核心,沙嗲牛麵係必點的😎呢度嘅特製沙嗲汁做得特別香濃,花生味都好香,重要加埋兩隻太陽蛋,豐富又滿足😋🌀經典茶餐(生炸雞髀配薯條)$40外皮熱辣辣脆卜卜,入面肉質幾鮮嫩,雞皮散發陣陣麻香,真係好惹味😋🌀麻麻哋豬扒包$42豬仔包烘到脆脆地,入面鬆軟,呢個豬扒麻辣味較重,夠晒入味👍🏻🌀金莎朱古力流心西多士$38呢個我最like 🥰呢個西多好厚有成三層麵包咁多好大份呀😮面頭有大量朱古力脆脆,再加上擠滿朱古力醬,流心朱古力份量爆餡,邪惡程度爆燈😈但真係好好食😋🌀雜果賓治其實
一於入去嘆返個lunch先😋
其實我係第一次飲😆甜度頗高,但同事話呢種甜先至係經典懷舊雜果賓治嘅味道
🌀龍鳳檸樂
可樂內除咗有檸檬,仲有一舊鹹柑桔,食咗咁多熱氣嘢飲呢杯就啱晒😆